Publicaties

Gezond thuis

Het zorgmagazine wordt voortgezet volgens de vertrouwde formule, met licht aangepaste lay-out.  Zorg en gezondheid thuis vormt de rode draad doorheen alle vaste rubrieken en de bijhorende artikels. De afwisseling van patiëntenverhalen en getuigenissen met artikels van eigen en externe experten gecombineerd met mooi beeldmateriaal resulteerde opnieuw in vier boeiende en interessante magazines.

Interesse? Je kan je abonneren op het magazine of artikels online lezen via www.gezondthuis.be.

 

Wegwijs in de thuisverpleging

'Wegwijs in de thuisverpleging' biedt een antwoord op verschillende vragen waarmee thuisverpleegkundigen geconfronteerd worden. Het boek wil studenten verpleegkunde in de hogescholen en het hoger beroepsonderwijs, alsook allerhande zorgprofessionals ondersteunen. De nieuwste update van het boek zal beschikbaar zijn vanaf juli 2019.

Enkele vragen die aan bod komen zijn:

  • Wat zijn de belangrijkste evoluties in de thuisverpleging?
  • Hoe wordt thuisverpleging gefinancierd?
  • Wat zijn de mogelijkheden om als thuisverpleegkundige te werken?
  • Wat is de eigenheid van de thuisverpleging?
  • Wat is de plaats van de thuisverpleging in het huidige zorglandschap?

 

Thuis Verplegen

Thuis Verplegen is een viermaandelijks vaktijdschrift voor thuisverpleegkundigen. Het magazine wordt uitgebracht in samenwerking met de Vlaamse Federatie van Diensten voor Thuisverpleging (VFDT). Thuis Verplegen focuste op het opfrissen van theoretische kennis en technieken van thuisverpleegkundigen. Daarnaast informeert het magazine rond actuele onderwerpen en beleid.