Realisaties

Het Wit-Gele Kruis streeft naar een optimaal zorgaanbod. 

Een belangrijke realisatie voor de organisatie zijn o.a. de medicatiefiches. We werkten in 2018 een aantal medicatiefiches uit om thuisverpleegkundigen te ondersteunen bij hun dagelijkse zorg. We streven hierbij naar duidelijke fiches met relevante informatie op maat van de thuisverpleegkundige.

Binnen het Wit-Gele Kruis worden alle zorg-gerelateerde procedures en geneesmiddelenfiches op een continue wijze geüpdatet. Aan de hand van een intensieve samenwerking in het hele netwerk wordt in belangrijke mate kennis en ervaringen uitgewisseld hiervoor, maar wordt er ook met de meest recente wetenschappelijke stand van zaken rekening gehouden. Hierdoor worden correcte en actuele documenten aangeboden, op maat van de thuisverpleegkundige, die ondersteunend zijn voor de dagdagelijkse verpleegkundige zorg.

Getuigenissen

Duivenliefhebber Raoul had na een fietsongeval een wonde aan zijn been die moeilijk genas. Raoul: “Ik ben stomweg gevallen met de fiets. Na een tijdje ben ik naar de dokter gegaan omdat het niet beterde.” Nu komen de verpleegkundigen en de referentieverpleegkundige wondzorg van het Wit-Gele Kruis hem verzorgen. “Als ik de kans krijg om hen complimenten te geven, doe ik dat graag.”

Bekijk hier de getuigenis van Raoul over dagelijkse wondzorg.

 

Door een infectie na een knieoperatie moest Jan drie maanden in het ziekenhuis verblijven om antibiotica toegediend te krijgen via een infuus. Jan: “Terug thuis reageerde ik allergisch op de pilletjes met antibiotica. Dus moest ik terug intraveneuze antibiotica krijgen.” Dankzij het ziekenhuis-project OPAT kon hij toch thuis blijven.

Bekijk hier de getuigenis van Jan over het thuis toedienen van medicatie.